Перелік об’єктів держвласності, що не підлягають приватизації, скасовано

18:01, 2 октября 2019
Рада ухвалила законопроект у другому читанні.
Перелік об’єктів держвласності, що не підлягають приватизації, скасовано
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 жовтня, на пленарному засіданні Верховна Рада України ухвалила законопроект №1054-1 «Про визнання таким, що втратив силу закону "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"» у другому читанні.

Законопроект підтримали 250 нардепів.

Згідно із пояснювальною запискою, документ містить інформацію, яка втратила актуальність у частині найменувань органів державного управління і підприємств, а також не містить підстав для включення їх до переліку, затвердженого цим законом.

Законопроектом вносяться зміни в закон «Про приватизацію державного та комунального майна» в частині визначення критеріїв об’єктів, що не підлягають приватизації, зокрема, встановлюється, що об’єкти права державної власності, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованих територіях.

Статтю 96 Кодексу України з процедур банкрутства передбачається доповнити новою нормою.

«Під час процедури санації державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, їх нерухоме майно може бути відчужене лише у випадках, передбачених планом санації», — йдеться у тексті законопроекту.

Під час розгляду на підтвердження поставили правку, враховану Комітетом, яка передбачає заборону вчиняти виконавчі дії відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» щодо об’єктів права державної власності, які на день набрання чинності цим законом були включені до переліків, затверджених законом «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», протягом трьох років з дня набрання чинності цим законом, крім стягнення грошових коштів і товарів, що були передані в заставу за кредитними договорами. За неї проголосували 240 нардепів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада зробила перший крок до скасування переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

Крім того, ми писали, що в Україні відбудеться масштабна приватизація.

Також відомо, що лежить поза межами закону про реприватизацію.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва