Стало відомо, скільки українських банків підозрюють в оборудках

12:10, 12 октября 2019
Розслідуванням займається один із відділів новоствореного Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях ГПУ.
Стало відомо, скільки українських банків підозрюють в оборудках
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шість українських банків фігурують у розслідуваннях ймовірної розтрати і привласнення коштів. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що розслідуванням займається відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях у кредитно-фінансовій сфері новоствореного Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях ГПУ.

Зокрема, у кримінальному провадженні, пов’язаному із неплатоспроможністю та ліквідацією одного із банків, ГПУ повідомила про підозру трьом особам за ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 5 ст. 191 КК України. Також у кримінальному провадженні, яке розслідується Головним слідчим управлінням СБУ, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України трьом службовим особам ще одного банку. В іншому кримінальному провадженні повідомлено про підозру в організації злочинної схеми з розтрати та легалізації 2,5 млрд грн колишньому народному депутату України III-VII скликань, бенефіціарному власнику одного із банків.

До того ж, новоутвореним Департаментом здійснюється процесуальне керівництво у провадженнях за фактом ймовірної розтрати грошових коштів вкладників власниками та основними акціонерами трьох банків, а також щодо можливого заволодіння коштами ще однієї банківської установи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, коли банк має повернути вкладнику його кошти.

Також ми повідомляли, як повернути гроші, незаконно списані банком.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде