Зміни у системі державних реєстрів: у Мін’юсті повідомили деталі

14:23, 16 октября 2019
Міністерство планує зробити низку кроків.
Зміни у системі державних реєстрів: у Мін’юсті повідомили деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник міністра з питань державної реєстрації Ольга Оніщук повідомила, що міністрерство розробить низку дієвих запобіжників у системі державних реєстрів, які унеможливлять проведення реєстраційної дії з порушенням законодавства, передає «Нова влада».

«Система повинна працювати так, щоб реєстратор не зміг використовувати прогалини у програмному забезпеченні для проведення незаконної реєстраційної дії.

Людський фактор потрібно максимально усувати з державної реєстрації. Чим більше буде встановлено програмних запобіжників, які не допустять зловживання з боку реєстратора на технічному рівні, тим кращим буде результат.

Також ми поставили технічному адміністратору реєстрів — ДП «Національні інформаційні системи» завдання створити систему багатофакторної аутентифікації для входу в державні реєстри.

Використання багатофакторної аутентифікації передбачено законопроектом №1056-1, який був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня. На даний момент держреєстратори і нотаріуси не отримують жодних повідомлень про те, що відбувся вхід до державних реєстрів їхнім електронним ключем. Як наслідок — маємо випадки несанкціонованих доступів до державних реєстрів. Багатофакторна аутентифікація вирішить цю проблему.

Наразі ми очікуємо на результати аудиту державних реєстрів, який проводять незалежні міжнародні експерти, аби зрозуміти, чи є у нас шанси допрацювати систему державних реєстрів, чи доведеться переписувати деякі реєстри «з нуля», — зазначила Оніщук.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник міністра юстиції озвучила плани щодо реформи нотаріату.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська