Застрелив байкера в Києві: прокуратура повідомила важливі деталі

20:31, 8 ноября 2019
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт.
Застрелив байкера в Києві: прокуратура повідомила важливі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві мотоцикліста на Харківському шосе. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з матеріалами слідства, 24.05.2017 в результаті конфлікту на дорозі підозрюваний здійснив кілька пострілів у бік мотоцикліста, який зупинився на перехресті, та зник з місця скоєння злочину. Поранений чоловік від отриманих травм помер.

«За результатами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Окрім цього, зловмиснику інкримінується додатковий епізод за ч. 4 ст. 296 КК України, а саме хуліганство, вчинене із застосуванням предмету, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень. У 2016 році підозрюваний, перебуваючи на парковці біля столичного супермаркету, через раптово виниклий конфлікт кілька разів стріляв у бік охоронця.

Обвинувальний акт за вказаними фактами скеровано до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Зазначимо, що на даний час у Дарницькому районному суді міста Києва триває судовий розгляд ще одного обвинувального акту відносно цієї ж особи за фактом здійснення систематичних втеч зі спеціалізованого лікувального закладу, а також за фактами придбання і зберігання у палаті психіатричної лікарні наркотичних речовин.

Зважаючи на це, після призначення до розгляду обвинувального акту за фактом вбивства мотоцикліста, стороною обвинувачення буде ініційовано питання об’єднання вказаних кримінальних проваджень, оскільки у вчиненні усіх кримінальних правопорушень обвинувачується одна особа.

Нагадаємо, 04 жовтня 2019 року Дарницький районний суд Києва за клопотанням Київської місцевої прокуратури №2 змінив підозрюваному запобіжний захід з поміщення до психіатричного закладу на тримання під вартою у слідчому ізоляторі», — йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Києві невідомі з автомобілю стріляли у пішоходів.

Також ми писали, що в Києві стрілок відкрив вогонь по людях.

Крім цього, в Одеській області сталась стрілянина, внаслідок чого одна людина загинула.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді