Викрадення елітних авто на Кіровоградщині: злодіям загрожує до 12 років в’язниці

11:06, 13 ноября 2019
Зловмисникам вдалося заволодіти автомобілями марок Range Rover, Toyota Land Cruiser та Land Rover.
Викрадення елітних авто на Кіровоградщині: злодіям загрожує до 12 років в’язниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Кіровоградщині затримали двох жителів Одеської області, раніше судимих за майнові злочини, які спеціалізувалися на викраденні елітних авто. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Кіровоградській області.

У повідомленні йдеться, що наразі доведено причетність двох жителів Одеської області до трьох фактів незаконних заволодінь автомобілями, скоєних на території міста Кропивницький у березні, квітні та червні цього 2019 року.

Зазначається: до того, як скоїти злочин, чоловіки прибували до Кіровоградської області на орендованому автомобілі та винаймали гаражне приміщення. Потім за допомогою технічних засобів зчитування відчиняли машини та якнайшвидше приганяли транспортні засоби за місто до гаражів «на відстій».

Зловмисникам вдалося заволодіти автомобілями марок Range Rover, Toyota Land Cruiser та Land Rover, які вони збиралися продати.

Наразі правоохоронці зібрали достатньо доказів, щоб довести причетність громадян до скоєння трьох угонів авто представницького класу, та оголосили підозру жителям Одеської області.

За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкцією статті за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Києвом двоє копів, які викрали автівку на єврономерах, постануть перед судом.

Крім того, ми писали, що в Рівному іноземець викрав із авто понад 200 тисяч гривень.

Також відомо, що у Києві зухвалий крадій намагався перерізати собі горло на місці злочину.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України