Комісія з оцінки корупційних ризиків: Верланов пояснив важливий момент

13:18, 13 ноября 2019
Нова Податкова планує ліквідувати корупцію у власних лавах.
Комісія з оцінки корупційних ризиків: Верланов пояснив важливий момент
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов заявив, що важливою складовою в роботі нової Податкової є усунення будь-яких проявів корупції та зловживань, потому й була ствоена Комісія з оцінки корупційних ризиків. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Саме тому ми створюємо Комісію з оцінки корупційних ризиків, яка здійснюватиме ідентифікацію та оцінку корупційних ризиків у ДПС під час підготовки антикорупційної програми ДПС.

Тому запрошуємо представників громадськості та експертів, що мають досвід роботи та професійні навички у сфері діяльності податкових органів, володіють знаннями про особливості діяльності органів ДПС, долучитися до процесу оцінки корупційних ризиків. Інші вимоги — у Положенні про комісію за посиланням.

Нова Податкова мусить ліквідувати таке ганебне явище, як корупція у власних лавах. Це принципово, бо це наша філософія роботи», — заявив він.

На офіційному сайті ПДС зазначили, що Комісія здійснюватиме ідентифікацію (виявлення) та оцінку корупційних ризиків у ДПС під час підготовки антикорупційної програми або під час її періодичного перегляду, готуватиме  звіт за результатами оцінки корупційних ризиків та проводитиме моніторинг стану виконання антикорупційної програми ДПС.

«З метою забезпечення дотримання принципів прозорості й доступності, вивчення та врахування громадської думки, просимо представників громадськості та експертів, які володіють знаннями про внутрішнє й зовнішнє середовище Державної податкової служби України та мають досвід роботи у сфері її діяльності, долучитись до процесу оцінки корупційних ризиків.

З Положенням про Комісію з оцінки корупційних ризиків у Державній податковій службі України можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС.

Письмові пропозиції щодо кандидатур просимо надсилати не пізніше 20 листопада 2019 року на поштову адресу: 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, Державна податкова служба України, Департамент з питань запобігання та виявлення корупції.

Персональний cклад Комісії з оцінки корупційних ризиків у Державній податковій службі України буде оприлюднено на офіційному веб-порталі ДПС після його підписання головою ДПС.

Формування Комісії та її подальша робота здійснюватиметься відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.12.2016 №126, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.12.2016 за №1718/29848, Методичних рекомендацій щодо підготовки антикорупційних програм органів влади, затверджених рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 19.01.2017 №31, а також Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 08.12.2017 №1379, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22.01.2018за № 87/31539», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Сергій Верланов розповів про зміни в роботі ДПС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя