Комітет підтримав законопроект щодо ввезення в Україну пестицидів

19:02, 18 ноября 2019
Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо ввезення пестицидів на митну територію.
Комітет підтримав законопроект щодо ввезення в Україну пестицидів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Члени Комітету з питань аграрної та земельної політики на засіданні 13 листопада розглянули проект закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про ввезення пестицидів на митну територію України» №2289.

Метою проекту є вдосконалення положень щодо регулю вання завезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, надання можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків препаратів протягом двох років після завершення терміну їх реєстрації.

У законопроекті пропонується вилучити норму, відповідно до якої обов’язковою умовою завезення та застосування в Україні дослідних партій пестицидів, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень, є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються, а також дозволити не лише використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, але й їх застосування, зберігання, торгівлю, рекламування та перевезення.

Народні депутати рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроект, який, на їхню думку, забезпечить українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин і збільшити врожайність сільськогосподарських культур.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що затверджено положення про Міністерство енергетики та захисту довкілля України.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді