Столична прокуратура викрила «земельних» шахраїв, що присвоїли ділянку вартістю 14 млн

13:50, 19 ноября 2019
Прокуратура передала справу до суду.
Столична прокуратура викрила «земельних» шахраїв, що присвоїли ділянку вартістю 14 млн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура №10 вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку вартістю понад 14 млн гривень у Голосіївському районі міста, яку незаконно привласнили шахраї.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, у 2018 році зловмисники на підставі підробленого державного акту зареєстрували право власності на вказану земельну ділянку за третьою особою. Згодом, незважаючи на те, що незаконне рішення про державну реєстрацію права власності було скасоване, зловмисники знову переоформили на себе земельну ділянку, використавши при цьому підроблені документи.  

Зважаючи на те, що Київською міською радою рішення про відчуження земельної ділянки не приймалося, місцева прокуратура звернулась до Голосіївського районного суду м. Києва з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права власності, визнати недійсними договори купівлі-продажу та договору іпотеки земельної ділянки.

Крім того, до суду скеровані обвинувальні акти відносно двох осіб, причетних до шахрайської оборудки із цим майном. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що змельний кодекс України встановлює, що громадяни, які добросовісно, відкрито і безперервно користуються земельною ділянкою протягом.

Також ми повідомляли про те, що державну та комунальну землю можна буде продавати тільки на торгах.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області