Украли понад 7 мільйонів у підприємств: ДБР взялося за справу зухвалих силовиків

18:28, 20 ноября 2019
Правоохоронці, порушивши законні процедури, вилучили у низки приватних підпприємств майно балансовою вартістю 7,5 мільйона гривень.
Украли понад 7 мільйонів у підприємств: ДБР взялося за справу зухвалих силовиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за фактами незаконного вилучення та заволодіння майном приватних підприємств, вчинених працівниками правоохоронного органу у співучасті із службовими особами приватної структури. Про це повідомляє перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

Так, досудове розслідування встановило, що наприкінці 2017 року правоохоронці, порушивши законні процедури, вилучили у низки приватних підпприємств майно балансовою вартістю 7,5 млн грн. Далі, всупереч вимогам закону, якими встановлено обов’язок передачі вилученого майна в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА), вилучене майно передано на зберігання приватній компанії. Місцезнаходження останнього встановити не вдалося.

Зазначається, що внаслідок можливих незаконних дій правоохоронців приватним підприємствам завдано матеріальних збитків на суму близько 7,5 млн грн.

Тривають слідчі дії за оперативного супроводження СБУ та під процесуальним керівництвом Генпрокури, встановлюються усі причетні до вчинення злочину, збираються докази для обґрунтування підозри правопорушникам.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Також відомо, що працівники митниці завдали збитків держбюджету.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду