Підробляли акцизні марки: СБУ викрила незаконну типографію

17:10, 25 ноября 2019
Щотижня друкували понад 2 мільйони фальшивих марок акцизного збору.
Підробляли акцизні марки: СБУ викрила незаконну типографію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила схему виготовлення та реалізації підроблених марок акцизного податку на горілчану й тютюнову продукцію. За час незаконної діяльності зловмисники встигли реалізувати підробок на 20 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що організували протиправний бізнес мешканці Львівської та Київської областей. Підробки зловмисники виготовляли на промисловому обладнанні у двох підпільних цехах на Львівщині. Щотижня ділки друкували понад 2 мільйони фальшивих марок акцизного збору. Збували підроблені спецзнаки замовникам по всій Україні через один із недержавних поштових сервісів та через кур'єрів», — йдеться у повідомленні.

Внаслідок їх діяльності відбувалася масштабна легалізація алкосурогату та контрафактних цигарок, що несла ризики здоров’ю та життю громадян.

Зазначається, що правоохоронці затримали 11 зловмисників у Києві та Львові. Під час обшуків на типографіях вилучено понад 3 тонни підроблених акцизних марок, обладнання для їх виготовлення, чорнову бухгалтерію, кошти, отримані від протиправної діяльності.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 с. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

До Солом’янського районного суду міста Києва скеровано обвинувальні акти щодо 8 фігурантів справи.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Запоріжжі затримали телефонного терориста.

Крім того, ми писали, що у Києві набирають обертів випадки оплати фальшивими грошима

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України