Скасування трудових книжок: важливе рішення Кабміну

16:14, 27 ноября 2019
Тепер законопроект повинна схвалити Верховна Рада.
Скасування трудових книжок: важливе рішення Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 листопада, Кабінет міністрів затвердив законопроект, який має зробити трудові книжки необов'язковими. Про це заявив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у Facebook.

«Тепер очікуємо, коли за законопроект проголосує Рада.

Також прийняли постанову, якою передбачено, що громадяни зможуть попросити роботодавця передати в електронній формі інформацію про стаж до 2000 року (зараз у Пенсійного фонду є інформація тільки з 2000 року). Це дозволить у майбутньому зробити призначення пенсій та інших соціальних виплат повністю дистанційно, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

Також прийняли ще одну круту штуку. Цією постановою ми дали можливість отримувати електронні сервіси пенсійного фонду (наприклад, усілякі довідки) не тільки за допомогою цифрового підпису, але й за допомогою BankID. Цифровий підпис все ще має низьке проникнення серед українців. а Інтернет-банками ПриватБанку, monobank та інших банків-учасників користуються багато хто», — повідомив посадовець.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про механізм підтвердження періодів роботи, що зараховуються до трудового стажу

Крім того, ми писали, що заяви про встановлення фактів трудового стажу не можуть розглядатися в порядку цивільного судочинства.

Також відомо, як українці відреагували на скасування обов’язковості трудових книжок.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду