Справа про неякісні бронежилети: суд визначив Марченку заставу в 20 мільйонів

17:00, 28 ноября 2019
Підсудний перебуватиме в СІЗО до 3 січня.
Справа про неякісні бронежилети: суд визначив Марченку заставу в 20 мільйонів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд залишив під вартою начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка. Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Марченко підозрюється в закупівлі неякісних бронежилетів.

Зазначається, що підсудний перебуватиме в СІЗО до 3 січня. Однак суд прийняв доводи сторони захисту і знизив заставу з 76 до 20 млн гривень.

Також на суді з'ясувалося, що під час подій, які інкримінують Марченку, він перебував на лікуванні в Ірпінському військовому госпіталі. Він проходив лікування майже місяць, чому є документальне підтвердження.

Суд також відмовив у залученні до справи результатів експертизи бронежилета, яку проводила спецкомісія Міноборони, бо вона відбувалася 23 листопада, тобто після ухвалення рішення Печерського суду щодо визначення запобіжного заходу для Марченка. Але ця експертиза підтвердила відповідність бронежилета чинним технічним вимогам.

При цьому в ході судового засідання екс-нардеп Борислав Береза, начальник патрульної поліції Євген Жуков, нардепи Марія Іонова і Михайло Забродський, полковники Максим Миргородський і Олексндр Олійник заявили клопотання про готовність взяти Марченка на поруки.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру засновнику компанії-постачальника бронежилетів. Компанію звинувачують у закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних сил України, зокрема, бронежилетів 1-4 класів захисту, які не відповідають технічним умовам.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва