Транспортування газу через Україну: у Відні пройшли тристоронні переговори

11:53, 29 ноября 2019
Підписання довгострокового договору на транспортування газу — це питання енергетичної безпеки не лише України, а й Європи.
Транспортування газу через Україну: у Відні пройшли тристоронні переговори
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Відні 27 листопада пройшла зустріч міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля та міністра енергетики Російської Федерації Олександра Новака. Проходили тристоронні переговори щодо підготовки до підписання договору про транспортування газу українською газотранспортною системою. Про це інформує Урядовий портал.

Повідомляється, що сторони обговорили можливість підписання договору відповідно до європейських правил та домовилися активізувати роботу. Також зазначили, що в переговорному процесі уряд діє виключно в інтересах українського народу та кожного українця зокрема.

Разом з європейською стороною уряд відстоює позицію, що це мають бути європейські правила та довгостроковий контракт.

Переговори  триватимуть у різних форматах далі.

«Ми, як надійний партнер, повинні забезпечити стабільність та безперебійність транспортування природного газу на європейські ринки»,  — наголосив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

Він підкреслив, що підписання довгострокового договору на транспортування газу відповідно до європейського законодавства та на економічно обгрунтованих умовах — це питання енергетичної безпеки не лише України, а й Європи. Він також акцентував, що це була робоча двостороння зустріч в рамках процесів із тристоронніми переговорами України, РФ та ЄС.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет Ради підтримав законопроект щодо автоматизованої системи обліку газу.

Крім того, ми писали, що ціна на газ у платіжках буде за розрахунком 8 грн/куб. м на весь опалювальний період.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України