Виїзне засідання в Борисполі: Комітет Ради перевірив функціонування аеропорту

13:40, 2 декабря 2019
Комітет вирішив сприяти законодавчій підтримці щодо створення рівних умов для українських перевізників та ліквідації дискримінаційних обмежень.
Виїзне засідання в Борисполі: Комітет Ради перевірив функціонування аеропорту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури на виїзному засіданні розглянув проблемні питання та перспективи розвитку ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Про це повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради.

На засіданні розглядалися питання щодо перспектив розбудови мультимодального вузлового транспортного вузла, законодавча та регуляторна політика, проблеми авіаційних перевізників, шляхи вирішення проблем.

«Учасників було ознайомлено з роботою аеропорту, станом справ та планами на майбутнє. В планах підприємства передбачено розширення термінала «D», розвиток термінала «F», будівництво сучасного вантажного термінала тощо», — йдеться в повідомленні.

Комітет вирішив сприяти законодавчій підтримці щодо створення рівних умов для українських перевізників та ліквідації дискримінаційних обмежень. Зокрема, рекомендувати Верховній Раді прийняти проекти законів «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України» щодо функціонування Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку ринку внутрішніх перевезень авіаційним транспортом» стосовно скасування ПДВ на внутрішні рейси.

Також зазначають, що під час виїзного засідання було заслухано представника Рахункової палати стосовно результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету й управління майном державними підприємствами у сфері авіаційного транспорту та використання повітряного простору України в частині діяльності ДП МА «Бориспіль».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що під велику приватизацію не потрапляють стратегічні, сервісні та прибуткові підприємства, це стосується й аеропортів та інших великих об'єктів інфраструктури.

Крім того, ми писали, що в аеропорту Бориспіль донеччанин намагався пронести гранату в літак.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду