На Луганщині представили нового обласного прокурора

13:28, 2 декабря 2019
Новим керівником прокуратури став Олексій Ляшенко.
На Луганщині представили нового обласного прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 2 грудня, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов офіційно представив нового прокурора Луганської області — Олексія Ляшенка. Про це інформує прес-служба ГПУ.

«Нам потрібна спільна робота і принципова позиція щодо боротьби усіх органів правопорядку із злочинністю. Це і є запорукою результату. Неприйняття корупції, дотримання законодавства, чесність та порядність — це ознаки тих правоохоронних органів, яким довіряє суспільство», — наголосив Гюндуз Мамедов, звертаючись до колективу прокуратури. Він додав, що новий очільник добре знає регіон та його специфіку.

Окремо Гюндуз Мамедов наголосив, що одним із ключових викликів для України є збройний конфлікт на сході. Саме тому в Генеральній прокуратурі був створений Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. І в цьому контексті якісне документування та фіксування воєнних злочинів вкрай необхідне при формуванні доказової бази для Міжнародного кримінального суду та національних судів. Тому в прокуратурах Луганської та Донецької областей будуть створені відповідні управління. В Луганській області на цьому напрямі з сьогоднішнього дня працюватиме Костянтин Караман.

Зі свого боку Олексій Ляшенко подякував керівництву Генеральної прокуратури за довіру та наголосив, що основним завданням діяльності прокуратури Луганської області буде повернення довіри суспільства до прокуратури та створення умов, за яких кожен мешканець Луганщини буде почувати себе захищеним.

У ГПУ зазначили, що Олексій Ляшенко в органах прокуратури працює з 2007 року. З травня 2017 року обіймав посаду військового прокурора Луганського гарнізону об’єднаних сил. Є учасником бойових дій.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, хто очолив прокуратуру на Львівщині.

Крім того, ми писали, що Максим Вихор став новим прокурором Одеської області

Також відомо, що Рябошапка звільнив прокурора Харківської області.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси