Вбивство столичного ювеліра: у справі є нові деталі

19:10, 5 декабря 2019
Підозрювані наразі перебувають під вартою.
Вбивство столичного ювеліра: у справі є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столична прокуратура спільно з поліцією завершила розслідування відносно трьох осіб за фактом розбійного нападу та вбивства столичного ювеліра у березні 2019 року в Києві (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ст. 257 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Слідство встановило, що учасники злочинної групи ретельно готувалися до нападу та вживали заходів конспірації, проводили візуальне спостереження за підприємцем, вивчали спосіб його життя та маршрути пересування.

«Так, 5 березня 2019 року вказані особи підстерегли потерпілого біля житлового будинку на вулиці Флоренції в Дніпровському районі столиці. Один зі зловмисників сів в автомобіль підприємця та, погрожуючи пістолетом, вимагав віддати коштовності. Коли потерпілий почав чинити опір, його застрелили. З місця вчинення злочину підозрювані втекли, не отримавши вигоду.

Після цього вказані особи вирішили вчинити злочин проти родичів підприємця. 13 квітня 2019 року під час готування до цього злочину їх затримали правоохоронці.

Один із затриманих виявився колишнім працівником національної поліції, ще один — чинним працівником СБУ.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання затриманих вилучили пістолет, глушник до нього, набої, гранати, балаклави, рації та інші речові докази. Також у ході слідства зібрано докази причетності вказаних осіб до вчинення у 2017-2018 роках серії розбійних нападів на громадян із застосуванням вогнепальної зброї.

Злочинна діяльність підозрюваних упродовж вказаного періоду вирізнялася стійкістю, організованістю, чітким розподілом функцій та озброєністю, що дало підстави додатково кваліфікувати їх дії, як організація та участь в озброєній банді за ст. 257 КК України», — йдеться у повідомленні.

На даний час підозрюваним та їх захисникам відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті. Підозрювані наразі перебувають під вартою.

Також у прокуратурі зазначили, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», оприлюднили нові деталі про ювеліра Кисельова, вбитого у Києві.

Також нам стало відомо, що з місця події були вкрадені пістолет і відеореєстратор. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді