Перерахунок коштів в один клік: рішення судів виконуватимуться дистанційно

13:25, 12 декабря 2019
Підключення до системи дистанційного обслуговування дає можливість в один клік здійснювати перерахунок коштів стягувачу.
Перерахунок коштів в один клік: рішення судів виконуватимуться дистанційно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції створило систему дистанційного виконання рішень судів. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає прес-служба відомства.

«Ми взяли курс на цифровізацію. Одним із таких важливих кроків став перехід органів Державної виконавчої служби на дистанційне обслуговування в органах казначейства. Наразі до цієї системи вже підключили 78% відділів ДВС, до середини наступного року плануємо охопити усі 100%», Ч зазначив Гайченко.

За словами заступника міністра, паперова тяганина забирала багато коштів і часу, оскільки виконавцю доводилось формувати платіжні доручення у паперовому вигляді та фізично доставляти до відповідних органів Державної казначейської служби.

Підключення до системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства — Казначейство» значно спрощує цей процес та дає можливість в один клік здійснювати перерахунок коштів стягувачу.

Зазначається, що відтепер державні виконавці, які підключені до системи, можуть здійснювати управління рахунками установи цілодобово, не виходячи з офісу, в дистанційному режимі контролювати надходження та здійснювати видатки та отримувати виписки з рахунків за надходженнями дистанційно, в будь-який час, без використання паперових носіїв та без звернення в органи Казначейства.

«Це значно оптимізує процес управління рахунками органами державної виконавчої служби, дозволяє відстежувати надходження в режимі реального часу і значно пришвидшує процес перерахування грошових коштів з рахунків органів державної виконавчої служби на рахунки стягувачів та до Державного бюджету України», — підсумував заступник міністра.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про нову процедуру банкротства, яка робить неможливим існування незаконних економічних схем у цій сфері. 

Також повідомлялося, що Мін'юст передає функції контролю над банкрутством самоврядним організаціям

Додамо, що в Україні запускають сервіс «Онлайн скарга для засуджених».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва