Грошові махінації: Мінсоцполітики доручило перевірити Фонд соцстрахування

20:35, 12 декабря 2019
Внаслідок махінацій Фонд соціального страхування втратив понад мільйон гривень.
Грошові махінації: Мінсоцполітики доручило перевірити Фонд соцстрахування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рахункова палата здійснить зовнішній фінансовий аудит Фонду соцстрахування за період з 1 серпня 2017 по 1 січня 2020 року. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, відповідне рішення Міністерство соціальної політики прийняло у зв’язку зі зловживаннями посадовців спеціалізованої медустанови на Львівщині, внаслідок яких Фонд соціального страхування втратив понад мільйон гривень.

«Співробітники Служби встановили, що голова однієї з лікарських експертних комісій протягом року спільно з іншими посадовцями безпідставно встановлювали працівникам місцевих промислових підприємств діагнози щодо набуття профзахворювань. Сфальсифіковані медичні висновки у подальшому використовували для незаконного отримання щомісячних соціальних виплат», — йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«Ви ще дивуєтеся, чому Фонду соцстрахування «не вистачає грошей» і чому деякі особистості маніпулюють і роблять все, щоб туди додавали все більше і більше?

З цим потрібно боротися.

Саме тому, за ініціативою Міністерства України, на засіданні правління Фонду 5 грудня ми прийняли рішення про звернення до Рахункової палати щодо Сьогодні відповідне рішення було підписане мною.

Сподіваюся, об’єктивна та незалежна оцінка дозволять мінімізувати корупційні ризики і відвадити «махінаторів» від Фонду.

Будь яка державна установа України повинна працювати на людей, а не на злочинців!» — зазначив Олег Коваль.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд. Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Крім того, ми писали про розтрату коштів банку «Фінанси та Кредит»

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді