У Раді повідомили про долю законопроекту щодо ринку землі

19:40, 18 декабря 2019
Законопроект відкладено до публічного відкритого обговорення.
У Раді повідомили про долю законопроекту щодо ринку землі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нардеп від ВО «Батьківщина» Альона Шкрум повідомила, що законопроект про ринок землі відкладено до його повного публічного відкритого обговорення і опрацювання на Комітеті. Про це вона поінформувала на своїй сторінці у Facebook.

«До Нового року ніяких вкидів законопроекту на голосування без розгляду поправок та без розуміння фінальної концепції не може бути.

Це наша, мабуть перша, велика перемога, з чим я вітаю і аграріїв, і фермерів, і усіх тих, хто розуміє важливість цього питання для національної економічної безпеки України та розвитку!

На жаль, бажання у Слуг Народу та у профільного Комітету — було винести цей законопроект вже на завтра, на четвер, у залу.

При цьому, нехтуючи позицією людей, фермерів та позицією власних депутатів у фракції, не розглянувши поправки по суті, та з 4 тисяч поправок розглянувши лише декілька «блоків» питань без загального обговорення та у порушення усіх процедур.

Ще вчора на ефірах Слуги Народу не могли нам публічно повідомити, яка ж буде загальна концепція, скільки буде землі в одні руки — чи 20 тисяч, чи 10 чи 5..?

Також не могли пояснити інші засадничі речі закону, бо банально не мали ні розуміння, ні тексту, ні рішення, ані дискусій.

Лише наполягали, що «треба до Нового року».

Але — завдяки здоровому глузду, резонансу, людям під Верховною Радою та кожному громадянину і фермеру, який публічно і відверто пояснював депутатам зі Слуги своє обурення, перекривав траси та боровся - рішення ставити законопроект без розгляду правок було відкладено!

І тепер, на нараді з паном Спікером, ми отримали публічне запевнення, що законопроект буде розглядатися Комітетом за усіма правилами Регламенту з відкритими інклюзивними дискусіями; і жоден депутат не буде позбавлений права озвучити й захистити свою поправку.

Це ще не виграна війна за правильний економічний розвиток країни та правильний аграрний устрій, але точно виграна перша стратегічна битва», — повідомила Альона Шкрум.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що КСУ розгляне справу щодо тлумачення поняття землі як об’єкта права власності українського народу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України