Верховній Раді рекомендують прийняти законопроект щодо Фонду розвитку підприємництва

10:25, 20 декабря 2019
Законопроект розроблений з метою реалізації програми державної підтримки малого бізнесу.
Верховній Раді рекомендують прийняти законопроект щодо Фонду розвитку підприємництва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Члени Комітету  на своєму засіданні 18 грудня розглянули проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо Фонду розвитку підприємництва» №2589, внесений Президентом України. Про це повідомляється на офіційному сайті ВР.

Законопроект розроблений з метою реалізації програми державної підтримки малого бізнесу в Україні, спрямованої на розвиток підприємництва, збільшення обсягів виробництва, експорту, імпортозаміщення, високотехнологічного виробництва, енергоефективності, впровадження інновацій. Його прийняття сприятиме створенню нових робочих місць, розширенню малого бізнесу, створенню нових підприємств, поверненню трудових мігрантів тощо.

Законопроектом пропонується внести зміни до статей 1, 12 і 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та додатків № 2 і № 3 до Закону (з набранням чинності таких змін з 1 січня 2020 року), а саме передбачається на 2020 рік:

- включити до джерел фінансування спеціального фонду державного бюджету кошти від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із спрямуванням на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва;

- відповідно загалом та за спеціальним фондом державного бюджету збільшити надходження, видатки і граничний обсяг дефіциту на 2 млрд грн, визначити у такій сумі показник «Повернення бюджетних коштів з депозитів, надходження внаслідок продажу/пред’явлення цінних паперів» (код 601100) і бюджетні призначення Міністерству фінансів за новою бюджетною програмою «Фонд розвитку підприємництва» (код 3501540).

Комітет за підсумками розгляду законопроекту ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №2589 за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій щодо техніко-юридичних та редакційних уточнень, викладених у листі-висновку Комітету.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні стартує нова реформа, мета якої — дати можливість робітникам самостійно обирати банк, куди буде приходити заробітна плата.

Також, як зміниться відповідальність бізнесу за борговими зобов’язаннями в межах провадження у справі про банкрутство, дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Крім того, бізнес може перевіряти митні декларації онлайн.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська