Змова в системі медичних тендерів: на Львівщині розкрили корупційну схему

14:18, 27 декабря 2019
Під час розслідування зафіксовано факти не одного порушення.
Змова в системі медичних тендерів: на Львівщині розкрили корупційну схему
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час організації процедури державних закупівель виробів медичного призначення (крапельниць, катетерів, медичних рукавиць та масок, багатошарових пов’язок тощо) медичні заклади Львівщини увійшли до змови з представниками одного з товариств області та спільно створили штучні умови для подальшого нівелювання конкурентних засад тендерних процедур, з метою надання абсолютної переваги даному товариству. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Представники лікувальних закладів за попередньою узгодженістю всіх деталей із відповідальними особами товариства, формували медико-технічне завдання до майбутніх державних закупівель, у яких вказувався перелік характеристик медичних виробів з підлаштовуванням їх під наявні лише в конкретного товариства товари.

Під час досудового розслідування зафіксовані факти не одного такого порушення.

На даний час за наслідками слідства затримано, повідомлено про підозру головному лікарю однієї з Львівських обласних лікарень (ч. 3 ст. 368 КК України), директору та бухгалтеру товариства (ч. 3 ст. 369 КК України) за надання та отримання неправомірної вигоди.

На даний час медичному працівнику та бухгалтеру фірми обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із заставою у 115 та 76 тис. грн відповідно.

Стосовно директора судове засідання відбудеться сьогодні, 27 грудня, о 12:00 год. у Галицькому райсуді міста Львова», — йдеться у повідомленні.

Протиправна схема припинена за оперативною інформацією та супроводом працівників Управління СБУ Львівської області, слідства поліції Львівської області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ВАКС розповіли про скарги і клопотання у справах про корупцію, що розглядають слідчі судді Антикорсуду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська