Киянам повідомили про нову платіжку: що відомо

07:25, 1 января 2020
У столиці встановлюють плату за ремонт будинкових лічильників води.
Киянам повідомили про нову платіжку: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Київводоканал» розповів, що треба знати про обслуговування за додаткову плату вузлів комерційного обліку води у багатоквартирних будинках. Плату почнуть нараховувати вже з 1 січня 2020 року, передають «Фінанси».

У компанії нагадали, що до вузла комерційного обліку входить не тільки сам загальнобудинковий лічильник, але й інші конструктивні елементи: трубопроводи, запірна арматура, фільтри тощо. Саме на обслуговування і підтримку в робочому стані всіх елементів цього складного комплексу будуть витрачатися внески, які кияни сплачуватимуть, починаючи з січня 2020 р., 1 раз на квартал.

За кошти, отримані від щоквартальних внесків на обслуговування приладів комерційного обліку (загальнобудинкових лічильників), Київводоканал здійснюватиме періодичну повірку внутрішньобудинкового лічильника та за необхідності ремонтувати його.

«Також ми регулярно перевірятимемо технічний стан трубопроводів, ремонтуватимемо та мінятимемо запірну арматуру, фільтри та клапани, що входять до складу вузла обліку», – говорять у «Київводоканалі».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що кияни залишаться без комунальних послуг та ЖЕКів. У травні 2020 року жителі багатоповерхівок мають обрати одну з чотирьох моделей договірних відносин.

Також ми писали про те, які зміни чекатимуть субсидіантів наступного року. На сьогодні Кабінет міністрів планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% своїх доходів, а після опалювального сезону це буде 20%.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду