Кабмін спростив доступ до безоплатної вторинної правової допомоги: що відомо

19:28, 8 января 2020
31 грудня 2019 року набрала чинності постанова Кабміну.
Кабмін спростив доступ до безоплатної вторинної правової допомоги: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів встановив строк надання відповіді з державних реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо підтвердження належності особи до суб'єктів права на відповідну допомогу за критерієм малозабезпеченості. Відповідну постанову №1134 Кабмін прийняв на засіданні 27 грудня 2019 року. Вона набрала чинності 31 грудня 2019 року, передає офіційний сайт Міністерства юстиції.

Строк подання інформації з відповідних державних реєстрів, у тому числі Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не може перевищувати трьох робочих днів з дня отримання запитів (раніше такий строк не був встановлений).

«Мета прийняття постанови — спрощення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, що надається відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу".

Уряд доручив Міністерству юстиції разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою розробити та затвердити порядки подання інформації з реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги для підтвердження належності особи до суб’єктів права на БВПД», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Мін’юст полегшить доступ до правосуддя жителям Донецької та Луганської областей. 

Окрім того, координаційний центр з надання правової допомоги затвердив Методичні рекомендації щодо надання правової допомоги жінкам з вразливих соціальних груп.

Додамо, у Мін’юсті планують підвищити зарплати юристам системи безоплатної правової допомоги (БПД) та провести добір нових фахівців. Про це розповіла заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська