Україна та Велика Британія обговорили спрощення візового режиму для українців

10:45, 10 января 2020
Олексій Гончарук обговорив з Меліндою Сімонс двосторонню співпрацю після виходу Великобританії з ЄС.
Україна та Велика Британія обговорили спрощення візового режиму для українців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук обговорив з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Меліндою Сімонс двосторонню співпрацю після виходу Великобританії з Європейського Союзу. Зокрема, йшлося про підписання двосторонньої торговельної угоди. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Укладення нової угоди між Україною та Великою Британією про політичне та торговельне співробітництво після виходу Великої Британії з ЄС має відбутися найближчим часом. «Це може статися під час майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до Лондона. У грудні 2019 року ми досягли домовленостей щодо положень торговельної частини Угоди. Проведення перемовин щодо політичної частини Угоди ми очікуємо вже 14-15 січня», — сказав Гончарук

Окрім того, обговорювалося спрощення візового режиму для українців. Гончарук назвав це питання «болючим для українців».

Гончарук також підняв питання сприяння Великою Британією отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Пані Посол відповіла, що Велика Британія ініціює обговорення цього питання в рамках Альянсу.

Додамо, що прем’єр-міністр також висловив співчуття громадянам Великобританії, які втратили рідних та друзів в авіакатастрофі літака МАУ, що сталася 8 січня поблизу Тегерана. У свою чергу Посол запевнила, що її країна готова надати Україні необхідну допомогу у належному розслідуванні авіакатастрофи.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд надасть можливість молоді подорожувати Україною за програмою обміну.

Раніше ми писали, що уряд заборонив українським авіакомпаніям літати до Ірану.

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва