Проблеми з декларацією: ВАКС розгляне справу екс-міністра

20:25, 14 января 2020
Судове засідання відбудеться 23 січня.
Проблеми з декларацією: ВАКС розгляне справу екс-міністра
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 13 січня, у Вищому антикорупційному суді відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-міністра енергетики та вугільної промисловості. Про це інформує прес-служба ВАКС.

Під час засідання захисники й обвинувачений зверталися до суду із численними заявами, скаргами та клопотаннями, зокрема, про закриття кримінального провадження та повернення обвинувального акту прокурору. Втім, судом було встановлено відсутність підстав для задоволення цих заяв, скарг та клопотань.

Екс-міністра енергетики та вугільної промисловості обвинувачують у недостовірному декларуванні за ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, в 2014 році екс-посадовець узяв у борг у фізичної особи 1,25 млн доларів США, але не відобразив цей правочин у своїй декларації.

«Судовий розгляд розпочнеться в місті Києві 23 січня о 12:00 за адресою: проспект Перемоги, 41.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» інформувала, що САП закінчила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, підозрюваного у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді