Суд наклав арешт на кошти оточення Януковича

19:24, 17 января 2020
Слідчий суддя наклав арешт на 247 млн грн, які належали ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку», та зобов’язав перерахувати їх АРМА.
Суд наклав арешт на кошти оточення Януковича
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора слідчий суддя наклав арешт на кошти в сумі 247 млн грн, які належали ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» та знаходились на рахунках ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк». Також суд прийняв рішення про передачу цих коштів в управління АРМА. Про це повідомляє прес-центр ОГП.

Відзначимо, що вказані кошти були заарештовані в кримінальному провадженні щодо легалізації незаконних доходів від фінансових операцій оточенням колишнього Президента України Віктора Януковича.

Відтак, 17 січня 2020 року ОГП звернувся до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з клопотанням про виконання ухвал суду про накладення арешту на 247 млн грн та їх передачу в управління АРМА.

Також вивчається питання законності знаходження коштів ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» на рахунках ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк» та встановлюються причетні до цього рішення.

Довідково: В рамках розслідування вказаного кримінального провадження трьом особам повідомлено про підозру за ст.ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 209-1 (умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму) КК України, ще двох осіб оголошено у розшук. Також повідомлено про завершення досудового розслідування колишньому керівнику Департаменту фінансового моніторингу ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» та надано доступ до матеріалів досудового розслідування для ознайомлення з ними, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Наразі проводяться процесуальні та слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб причетних до легалізації незаконних доходів по фінансових операціях на суму майже 84 млн доларів США (еквівалент понад 692 млн грн).

Як повідомляється, це кримінальне провадження розслідує слідче управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд Британії завершив слухання щодо апеляції Росії проти України у справі надання єврооблігацій.

Також відомо, що санкції щодо Віктора Януковича є чинними до 6 березня 2020 року.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області