Держслужбовці повинні говорити українською: результати опитування

15:06, 21 января 2020
Абсолютна більшість опитаних погодилась, що в робочий час всі керівники держави та державні службовці повинні спілкуватися українською мовою.
Держслужбовці повинні говорити українською: результати опитування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Абсолютна більшість українців (80 відсотків) згодна з тим, що в робочий час всі керівники держави та державні службовці повинні спілкуватися виключно українською мовою. Про це повідомляє УНІАН.

У результатах опитування, представлених під час прес-конференції «101-ша річниця Соборності України: що найбільше об'єднує і що роз'єднує українців» результатах опитування Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, зазначається, що 56 відсотків безумовно згодні з таким твердженням, а 24 — скоріше згодні. При цьому, як зауважують дослідники, щодо державної мови спілкування держслужбовців у робочий час солідарні громадяни усіх регіонів: західного (96 відсотків), центрального (86 відсотків), південного (71 відсоток) та східного (64 відсотки).

З тим, що українська мова є важливим атрибутом незалежності України, погоджується 81 відсоток громадян: 55 — «безумовно» і 26 — «скоріше, так». Так вважають в усіх регіонах України: західному (95 відсотків), центральному (86 відсотків), південному (71 відсоток) та східному (64 відсотки).

Загальнонаціональне дослідження проводилось Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 18 грудня в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що вся реклама відтепер повинна бути виключно українською мовою.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва