Керівництво одеської Адміністрації морських портів підозрюють у мільйонних розкраданнях

17:55, 21 января 2020
У 2014 році державне підприємство АМПУ незаконно переплатило понад 21,36 млн грн приватним підприємствам.
Керівництво одеської Адміністрації морських портів підозрюють у мільйонних розкраданнях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 21 січня, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому начальнику Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та ще чотирьом особам у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 21,36 млн грн збитків державному підприємству. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, у 2015 році начальник Одеської філії Адміністрації морських портів України спільно з головним інженером державного підприємства, директорами приватних компаній та фізичною особою, наближеною до народного депутата України VII та VIII скликань, організували закупівлю коштом державного бюджету послуг із будівництва причалу в Одеському морському торговельному порті.

Переможцем у конкурсі, незважаючи на відсутність досвіду та невідповідність умовам конкурсу, стала одна з вищевказаних компаній. У подальшому, в день фактичного початку виконання робіт, між директором компанії-переможниці та директором іншої фірми, що здавала в оренду днопоглиблювальний караван, було підписано додаткові угоди, в яких було суттєво збільшено вартість фрахту днопоглиблювального каравану.

В результаті вартість виконаних робіт зросла. Попри це посадовці АМПУ, зловживаючи своїм службовим становищем, підписали акти виконаних робіт і здійснили відповідний перерахунок коштів приватним компаніям.

Внаслідок цього державне підприємство АМПУ незаконно переплатило понад 21,36 млн грн.

Колишньому посадовцю інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Головному інженеру Одеської філії ДП «АМПУ» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України; директору приватної компанії-переможниці закупівлі — за ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України; екс-директору приватної компанії-орендатора днопоглиблювального каравану — за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України; фізичній особі, наближеній до народного депутата України VII та VIII скликань, — за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Зважаючи на те, що місцезнаходження колишнього начальника Одеської філії Адміністрації морських портів України та особи, наближеної до колишнього народного депутата, на даний момент не встановлено, про підозру їм повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що детективи викрили очільницю регіональної ДПС на наданні 25 тисяч доларів прокурорам за невтручання у протиправну діяльність співробітників ДПС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду