Корупція в Інституті раку: справу скеровано до суду

11:36, 29 января 2020
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно службових осіб, які організували злочинну схему власного збагачення за рахунок онкохворих пацієнтів.
Корупція в Інституті раку: справу скеровано до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно службових осіб Національного інституту раку МОЗ України, які організували злочинну схему власного збагачення за рахунок онкохворих пацієнтів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач поліклінічного відділення Національного інституту раку, будучи службовою особою та достовірно знаючи про те, що, згідно з чинним законодавством України, медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, організував та спільно з лікарем-онкологом Національного інституту раку створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатне лікування.

Потерпілими у кримінальному провадженні визнано п'ятеро громадян, які проходили лікування у Національному інституті раку та яким завдано матеріальну шкоду на суму близько 40 000 гривень.

За результатами досудового слідства двом службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України та ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України відповідно.

Прокуратурою міста Києва погоджено обвинувальний акт у зазначеному кримінальному проваджені, який скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовцям, які привласнювали гроші онкохворих пацієнтів, повідомлено про підозру.

Також суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська