Спалах коронавірусу: Зеленський дав термінові доручення Кабміну

15:36, 31 января 2020
Володимир Зеленський наголосив, що наразі ситуація під контролем і в Україні немає жодного інфікованого.
Спалах коронавірусу: Зеленський дав термінові доручення Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський у зв’язку з оголошенням Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) надзвичайного стану через глобальний спалах нового коронавірусу поставив низку завдань перед Кабінетом міністрів України, повідомляє прес-служба ОПУ. 

Зокрема, він дав доручення перенести діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я, на рівень Кабінету міністрів, створивши відповідну робочу групу.

Також Президент вважає за необхідне розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення 2019-nCoV із залученням ресурсів не лише МОЗ, а й МВС, Міноборони, МОН, Мінінфраструктури.

Окрім того, Зеленський наголосив, що ситуація з розповсюдженням вірусу цілком контрольована і постійно перебуває в полі уваги. В Україні не зареєстровано жодного випадку інфікування та немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру. Також залучені всі необхідні ресурси, влада володіє інформацією в повному обсязі. Здійснюється постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, проводяться профілактичні заходи всередині країни.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що великі авіалінії призупиняють рейси в Китай через спалах коронавірусу, в результаті якого померли вже понад 130 людей. 

А 30 січня в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак МАУ, який евакуював українців з китайського острова Хайнань

Нагадаємо, чи може смертельний вірус з Китаю потрапити в Україну.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва