Херсонець намагався продати гранату на ринку: подробиці

20:53, 6 февраля 2020
Поліцейські виявили у чоловіка ручну гранату, запал УЗРГМ та дві тротилові шашки по 200 грамів кожна.
Херсонець намагався продати гранату на ринку: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Херсонщині у Скадовську затримали зловмисника, який намагався продати на ринку ручну гранату та тротилові шашки. Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції.

«Поліцейські евакуювали працівників і відвідувачів ринку та оточили територію до прибуття на місце спеціаліста-вибухотехніка. Після того, як він оглянув предмети, було прийняте рішення про можливість їх скерування на експертне дослідження. Потім працівникам ринку дозволили повернутися на робочі місця», — йдеться у повідомленні.

Під час зовнішнього огляду під курткою чоловіка в пакеті поліцейські виявили ручну гранату, запал УЗРГМ та дві тротилові шашки по 200 грамів кожна.

Продавцем небезпечних речовин виявився 25-річний житель Скадовська, раніше судимий за крадіжки та угон. Він пояснив, що предмети нібито знайшов восени під час збирання грибів у лісі біля села Раденськ Олешківського району та привіз до себе додому.

Нині чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Працівники поліції встановлюють походження боєприпасу і вибухових речовин та з'ясовують, за яких обставин вони потрапили до раніше судимого чоловіка.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Проводиться досудове розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали правоохоронця, який продавав зброю.

Також ми писали, що у Чернівецькій області поліція знайшла та вилучила нелегальну зброю. Силовики знайшли пістолет, обріз мисливської рушниці та набої. 

Крім того, у школі на Луганщині виявили арсенал зброї. Зброю та боєприпаси направили на експертизу.

Додамо, що уманські поліцейські затримали чоловіка з гранатою з запалом.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва