Справа Укрбуду: суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним

14:50, 12 февраля 2020
Максим Микитась та його спільники підозрюються у розкраданні понад 81 млн грн на махінаціях з житлом для військових.
Справа Укрбуду: суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання та продовжив строк дії обов’язків 4-м підозрюваним, причетним до махінацій із житлом для Нацгвардії.  Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Оцінювачці, яка проводила професійну оцінку при обміні квартир для Нацгвардії, слідчий суддя продовжив строк дії обов’язків, покладених на неї через застосування запобіжного заходу у вигляді застави, до 10 квітня 2020 року.

Екс-командуючому Нацгвардії України, екс-керівникові ТОВ «Будівельні мережі» та керівникові ТОВ «Укрбуд Девелопмент» суддя продовжив дію покладених на них обов’язків до 11 квітня 2020 року включно.

Усі підозрювані зобов’язані виконувати покладені на них обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні.

У разі невиконання покладених обов’язків, до підозрюваних може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, а також покладено грошове стягнення у розмірі, визначеному КПК України.

Нагадаємо, за версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник «Укрбуд» уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як потім встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вищий антикорсуд продовжив запобіжний захід екс-президенту Укрбуду Максиму Микитасю до 14 лютого. 

Окрім того, суд також арештував екс-заступника голови Укрбуду

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді