Справа «цукрового прокурора»: є нові подробиці

20:01, 5 марта 2020
Справу призначено до розгляду.
Справа «цукрового прокурора»: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу стосовно колишнього заступника прокурора Київської області, колишнього посадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання, передає прес-служба САП

«На черговому підготовчому засіданні, яке відбулось 4 березня 2020 року, колегія суддів розглянула 26 скарг сторони захисту на дії детективів та прокурорів.

Після чого, за результатами розгляду ВАКС ухвалив призначити вказану справу до розгляду.

Засідання з розгляду обвинувального акту по суті призначено на 9:00 год. 30 березня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

У САП також нагадали, що колишнього заступника прокурора Київської області, експосадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання обвинувачують в організації у період із липня 2015 року по лютий 2016 року корупційної схеми з розкрадання цукру на суму 211,65 млн гривень, який зберігався на складах Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області.

Колишньому заступнику прокурора інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 343 КК України.

Експосадовцю виконавчої служби — ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України та керівнику одного з суб’єктів господарювання — ч. 5 ст. 191 КК України (раніше ч. 2 ст. 205 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала про те, що у Вищому антикорупційному суді за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулося підготовче судове засідання у справі стосовно колишнього заступника прокурора Київської області, колишнього посадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду