Справа «цукрового» прокурора: у ВАКС відбулося підготовче засідання

18:12, 10 декабря 2019
Суд відхилив клопотання адвоката щодо закриття кримінального провадження.
Справа «цукрового» прокурора: у ВАКС відбулося підготовче засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулось підготовче судове засідання у справі стосовно колишнього заступника прокурора Київської області, колишнього посадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання. Про це повідомляється на офіційній сторінці САП у Фейсбук.

На засіданні розглянуто чотири клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акта прокурорам, в задоволені яких судом відмовлено. Крім того, колегія суддів відмовила в задоволенні ще одного клопотання — щодо закриття кримінального провадження.

Разом з тим суд закрив провадження за ст. 205 КК України (Фіктивне підприємництво) у зв’язку з декриміналізацією статті відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес».

Повідомляється, що наступне засідання призначено на 9:30 11 грудня.

Нагадаємо, колишнього заступника прокурора Київської області, екс-посадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання обвинувачують в організації корупційної схеми з розкрадання цукру на суму 211,65 млн гривень у період із липня 2015 року по лютий 2016 року.

Колишньому заступнику прокурора інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 343 КК України. Експосадовцю виконавчої служби — ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, а керівнику одного з суб’єктів господарювання — ч. 5 ст. 191 КК України (раніше ч. 2 ст. 205 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала про те, що ВАКС продовжив запобіжний захід екс-раднику голови правління зернової корпорації.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва