ОАСК зупинив дію рішення Київради щодо відзначення деяких пам’ятних дат

18:53, 12 марта 2020
Суд зупинив Рішення Київської міської ради, датоване 27 лютого 2020 року «Про відзначення на території Києва пам’ятних дат та ювілеїв у 2020 році».
ОАСК зупинив дію рішення Київради щодо відзначення деяких пам’ятних дат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив задовольнити заяву про забезпечення позову, подану Андрієм Портновим, і зупинив дію рішення Київської міської ради в частині відзначення у 2020 році пам’ятних дат ювілеїв деяких особистостей, зокрема, Василя Галаси, Василя Сидора, Уласа Самчука та інших. Про це інформує прес-служба ОАСК. 

«ОАСК вважає обґрунтованою вимогу Андрія Портнова про зупинення дії даного Рішення КМР (в частині), зважаючи на наявні ознаки очевидної його протиправності, у зв’язку з порушенням Київською міською радою процедури розробки та прийняття оскаржуваного Рішення.

Водночас, в ухвалі суду зазначено, що в даному випадку застосування заходів забезпечення адміністративного позову спрямоване виключно на збереження існуючого становища до розгляду справи по суті заявлених вимог, встановлення їх обґрунтованості», — йдеться у повідомленні суду.

У ОАСК також зазначили, що 12 березня суд зупинив Рішення Київської міської ради, датоване 27 лютого 2020 року «Про відзначення на території Києва пам’ятних дат та ювілеїв у 2020 році» в частині відзначення на території Києва у 2020 році пам’ятних дат ювілеїв наступних особистостей, а саме: 130 років з часу народження Івана Полтаця-Остряниці, військового діяча, полковника Армії Української Держави; 6 лютого – 100 років з дня народження Василя Левковича, військового діяча, полковника УПА; 20 лютого 115 років з дня народження Уласа Самчука, письменника публіциста, журналіста; 24 лютого – 110 років з дня народження Василя Сидора, військового та політичного діяча, полковника УПА; 5 травня – 120 років з дня народження Володимира Кубійовича, вченого, історика географа, енциклопедиста, громадського та політичного діяча, організатора та головного редактора «Енциклопедії українознавства»; 12 листопада – 100 років з дня народження Василя Галаси, політичного та військового діяча, полковника УПА; 12 грудня – 130 років з дня народження Андрій Мельника, політичного та військового діяча, голови Проводу Організації українських націоналістів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд відкрив провадження у справі стосовно виключення юридичних осіб з Реєстру отримувачів гуманітарної допомоги.

Також відомо, що ОАСК призначив дату засідання у справі щодо скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України