Карантин в Україні: особливості реалізації актів законодавства у сфері міграції

16:29, 18 марта 2020
Оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус у період установлення на всій території України карантину здійснюється за місцем звернення особи.
Карантин в Україні: особливості реалізації актів законодавства у сфері міграції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна міграційна служба України повідомила, урядом було схвалено постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції на період установлення на всій території України карантину». Про це інформує офіційний сайт ДМС.

Відповідно до прийнятої постанови, оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус у період установлення на всій території України карантину здійснюється за місцем звернення особи.

Також встановлено наступне:

  • тимчасово, на період дії карантину, на всій території України та протягом 30 днів з дня його відміни до іноземців та осіб без громадянства, які порушили законодавство у сфері міграції в частині недотримання ними строків перебування на території України або оформлення, у тому числі обміну, посвідки на постійне або тимчасове проживання, якщо такі порушення настали в період чи внаслідок установлення карантину, не застосовуються заходи адміністративного впливу;
  • іноземці та особи без громадянства, які не змогли виїхати за межі України, або в установленому порядку звернутися до територіальних органів / підрозділів Державної міграційної служби із заявою про продовження строку перебування на території України та/або про оформлення, у тому числі обмін, посвідки на постійне або тимчасове проживання у зв’язку із введенням карантину, якщо строк звернення для оформлення таких документів настав у період установлення на всій території України карантину, у строк до 30 днів з дня відміни карантину звертаються в установленому порядку до територіальних органів / підрозділів Державної міграційної служби для продовження строку перебування на території України або оформлення, у тому числі обміну, посвідки на постійне або тимчасове проживання.

Задля уникнення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та відповідно до затверджених Урядом заходів просимо звертатися до Міграційної служби у строки, установлені зазначеною постановою.

Уся актуальна інформація щодо діяльності ДМС під час карантину також є на нашому офіційному веб-сайті за посиланням.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» аналізувала законопроект № 3220 та повідомляла, коли подавати декларації  і платити податки в період карантину. 

Раніше ми писали, як Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект № 3220 про підтримку платників податків. 

Також 17 березня Верховна Рада України ухвалила законопроект, за яким медпрацівникам, що задіяні на роботах із ліквідації коронавірусу в Україні, доплачуватимуть до 200% зарплати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва