Приватний виконавець заявив про фальсифікацію результатів розгляду скарги на його дії: відео

17:02, 10 апреля 2020
В Асоціації приватних виконавців заявили про тиск та фальсифікацію результатів розгляду скарги боржника.
Приватний виконавець заявив про фальсифікацію результатів розгляду скарги на його дії: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник голови Асоціації приватних виконавців України Олександр Сивокозов заявив про фальсифікацію результатів розгляду скарги боржника щодо його дій як приватного виконавця та тиск.  Відповідну відео-заяву він оприлюднив на своїй сторінці в «Фейсбук».

«В середу (8 квітня) на електронній пошті побачив запрошення на засідання Дисциплінарної комісії за поданням департаменту Державної  виконавчої служби (заплановане на 14 квітня). І був дуже здивований. Єдину скаргу боржника було відхилено. Ось довідка, в якій вказано, що в рамках скарги порушень не виявлено. А ось вже зовсім інша довідка, яку мені надіслали разом з матеріалами на Дисциплінарну комісію. В ній вказано, що порушення виявлені. Як же так сталось, що довідка була переписана?» — заявив Олександр Сивокозов.

Заступник голови АПВУ зазначає, що йому відомо, що результатом перевірки по даній скарзі були незадоволені посадові особи Департаменту виконавчої служби. Сивокозов, допускає, що вони і дали незаконне доручення «змінити її результати».

«Цілком очевидно, що Мінюст не до кінця очистився від старих кадрів, для яких фальсифікації являються буденною справою, — відзначив Сивокозов.— Що маємо в результаті? Боржник не задоволений роботою приватного виконавця — намагається передати справу державному виконавцеві через суд. Державна виконавча служба (повністю зацікавлена сторона) йому в цьому сприяє. І для цього виносять завідомо сфальшовану справу на засідання Дисциплінарної комісії».

На думку Олександра Сивокозова, такі фальшування документів свідчать лише про одне — застосування тиску.

«Чому я? Думаю через активну позицію щодо захисту прав професійної спільноти. Інших причин для того щоб так поспішати в піднятті явно не підйомної справи — небачу», — заявив Олександр Сивокозов.

Заступник голови АПВУ стверджує, що ситуація з проведенням засідання Дисциплінарної комісії, на яку передаються явно сфальшовані документи, і є ще одним підтвердження тому,що потрібно продовжувати реформу виконавчого провадження. «Потрібно подолати конфлікт інтересів Міністерства юстицій як регулятора і Державної виконавчої служби як конкурента приватного виконавця»,- резюмував Сивокозов.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, чи зможе державний та приватний нотаріат стати єдиним

Також ми повідомляли, що державні виконавці зможуть блокувати виїзд боржника по аліментах за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва