Розслідувачі тепер можуть відстежувати долю лотів: Малюська анонсував покращення OpenMarket

13:00, 14 апреля 2020
Після закінчення аукціону буде оприлюднюватися прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи — переможця торгів, найменування юридичної особи, якщо переможцем є юридична особа.
Розслідувачі тепер можуть відстежувати долю лотів: Малюська анонсував покращення OpenMarket
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що майданчик OpenMarket, підконтрольний ДП «СЕТАМ», стає прозорішим та починає оприлюднювати інформацію про переможців і учасників торгів. Про це глава Мін’юсту заявив на своїй сторінці в Facebook.

«Розслідувачі та борці з корупцією, відтепер ви маєте змогу відстежувати долю лотів та контролювати можливу інсайдерську торгівлю!

Нижче - скріншот результатів одного з лотів (нерухомість розташована, до речі, у містечку, де я народився, Дунаївці Хмельницької області).
Ціна зросла втричі з близько 200 до більше ніж 600 тисяч», — зазначив Малюська.

Детальніше про розкриття інформації:

Після закінчення аукціону буде оприлюднюватися прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - переможця торгів, найменування юридичної особи, якщо переможцем є юридична особа. Після того, як переможець розрахується за лот і статус аукціону зміниться на «торги відбулись» буде опубліковано відомості про всіх учасників аукціону (які зареєструвались на торги та подавали заявки), а саме: прізвище, ім'я та по батькові фізичних осіб, найменування юридичних осіб.

У випадку, якщо переможець не заплатив за лот, неперсоніфікований протокол переформовується системою і визначається новий переможець, інформація про якого також буде показуватися (протокол завантажиться автоматично на місце старого), та інформація про всіх учасників буде опублікована після розрахунку нового переможця.

Якщо електронні торги (враховуючи повторні електронні торги: другі та треті) не відбулися, то після зміни статусу третіх електронних торгів на «торги не відбулися» будуть опубліковані відомості про всіх учасників аукціону, а саме: прізвище, ім'я та по батькові фізичних осіб, найменування юридичних осіб.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що міністр юстиції Денис Малюська повідомив деталі щодо ухвали Печерського районного суду у так званій «справі Суркісів».

Додамо, що Мін’юст створив сайт про юридичну частину гібридної війни з РФ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва