Кабмін затвердив порядок функціонування єдиного рахунку

18:21, 29 апреля 2020
Ефективне функціонування єдиного рахунку має вирішити велику кількість технічних проблем.
Кабмін затвердив порядок функціонування єдиного рахунку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів. Документ визначає механізм зарахування платниками коштів на єдиний рахунок, перерахування коштів з єдиного рахунку на бюджетні рахунки та повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих коштів. Про це інформує офіційний сайт Уряду.

Ефективне функціонування єдиного рахунку вирішить велику кількість технічних проблем при перерахуванні платежів, оптимізує діяльність податкових органів та спростить життя бізнесу.

Єдиний рахунок відкривається у Казначействі на ім’я ДПС. Платник податків повідомляє про наміри використання системи ДПС в електронній формі через електронний кабінет. Використовувати рахунок можна буде вже на наступний робочий день після подання заявки. Припинити його використання – не раніше 1 січня наступного року.

Через єдиний рахунок можна сплачувати податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, єдиний податок, рентну плату, а також інші платежі, контроль за справлянням яких покладено на ДПС. Втім він не використовується для сплати податку на додану вартість та акцизного податку з пального та спирту. Таке виключення пов’язане з функціонуванням спеціальних систем електронного адміністрування цих податків. Окрім того, виключення стосується і сплати частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їх об'єднаннями.

Спрощення для платників процедури розрахунків, безперешкодне управління через електронний кабінет переплатами та помилково сплаченими коштами, які виникнуть починаючи з 01.01.2021 року, уникнення негативних наслідків помилкової сплати, заощадження коштів у вигляді банківської комісії – є основними перевагами використання єдиного рахунку для платника податків.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 29 квітня Кабмін розглядав питання щодо відкриття ринків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва