Шмигаль розкрив, як Кабмін підтримує галузі економіки та бізнес

08:29, 5 мая 2020
«Впевнений, наша промисловість матиме всі необхідні умови для зростання цього року», — заявив голова Уряду.
Шмигаль розкрив, як Кабмін підтримує галузі економіки та бізнес
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Уряд продовжує працювати над планом підтримки для всіх галузей економіки. Відповідна заява з’явилась на його сторінці у Facebook.

«У тому числі для промисловості. Перш за все, це її орієнтація на внутрішній ринок України, розвиток експортного потенціалу в тих галузях, які на сьогодні через світову кризу є найбільш затребуваними», — зазначив він.

Також голова уряду додав, що щодня Кабмін проводить наради з Президентом, з експертами та аналітиками.

«Ми не зупиняли жодного виробничого підприємства на час карантину. Але зниження експорту та загального споживання у світі, зупинка багатьох підприємств у наших країнах-партнерах призвела до складнощів в окремих галузях промисловості.

Впевнений, наша промисловість матиме всі необхідні умови для зростання цього року. Адже в пріоритеті залишається програма «Велике будівництво». Крім того, ми працюємо над розвитком і мотивацією авіаційної, вагонобудівної та інших галузей економіки, які створюють велику кількість робочих місць і є мультиплікатором створення додаткових робочих місць у супутніх виробництвах», — повідомив він.

В ефірі програми «Свобода слова» Прем'єр зауважив, що передусім допомога потрібна мікро- і малому бізнесу, яким допомагатимуть першочергово. За його словами, і на рівні уряду, і на щоденних нарадах у президента триває робота над планом заходів для всіх галузей економіки, в тому числі для розвитку промисловості.

«Впевнений, що наша промисловість буде мати абсолютно нормальні умови для зростання цього року. Це і дорожнє будівництво, працюємо над розвитком і мотивацією авіаційної галузі, вагонобудівна галузь, інші галузі економіки, які самі по собі створюють і зберігають велику кількість робочих місць», - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що вже діє програма рефінансування кредитів для мікро- і малого бізнесу під 0% з відтермінуванням виплати тіла кредиту, завершується робота над запровадженням програми «Нові гроші» для малого і середнього бізнесу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада тимчасово скасовує санкції за прострочення кредитів.

Крім того, Зеленський доручив Шмигалю підготувати детальний план виходу з карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва