Справа Сергія Стерненка: обрання запобіжного заходу перенесли

10:51, 13 июня 2020
Судове засідання відбудеться на наступному тижні.
Справа Сергія Стерненка: обрання запобіжного заходу перенесли
pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський райсуд Києва відклав засідання, на якому обирають запобіжний захід екс-лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку, передає Hromadske.

Засідання планують продовжити о 10:00 15 червня.

Засідання 12 червня тривало близько 8 годин. Після його закінчення Стерненко вийшов до кількох сотень людей під судом, які прийшли його підтримали. Вони протягом дня також палили фаєри.

«Засідання відклали на 10:00 понеділка. Це говорить про те, що слідчий суддя навіть якщо буде обирати мені запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, він не вбачає в моїй поведінці будь-яких ризиків», — сказав Стрененко перед натовпом.  

Загалом понад 200 людей висловили своє бажання взяти активіста на поруки, зокрема народні депутати від партій «Голос» та «Європейська солідарність». Вони написали відповідні заяви. Водночас правоохоронці відмовлялися пропускати людей у приміщення суду.

Трохи згодом з’явилось звернення Шевченківського районного суду м. Києва до громадськості.

«12 червня 2020 року у Шевченківському районному суді м. Києва відбулось судове засідання з розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно Стерненка С.В.

В той же час на території та в приміщенні суду представники громадськості, які виявили бажання бути присутніми під час розгляду клопотання, безпосередньо в залі судового засідання, нехтуючи будь-якими правилами громадського порядку та поваги до суду, всіляко заважали роботі працівників суду, вчиняли неприпустимі дії, спрямовані на загрозу життю та здоров’ю відвідувачам та працівникам суду.

Зазначені дії громадських активістів вчинялися всупереч представникам Судової охорони, яка забезпечувала порядок та безпеку громадян в суді.

Незважаючи на неодноразові заклики та прохання до присутніх не вчиняти провокативних дій, спрямованих на небезпеку, застосовуючи шумо-димові пристрої, громадяни несли загрозу порядку та безпосередньо життю і безпеці відвідувачів суду та його працівникам.

Звертаємо увагу громадськості на неприпустимість вищезазначених та будь-яких інших неправомірних дій, які невідворотньо мають результатом відповідальність, установлену нормами законодавства України», — йдеться у заяві.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала, що Генеральна прокуратура направила кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі до Головного слідчого управління СБУ у зв’язку з необхідністю перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції. 

Окрім того, справу Стерненка раніше коментувала і Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді