НАЗК повідомило, як розраховується чисельність уповноважених з питань запобігання корупції в органах влади

18:20, 18 июня 2020
Кількість осіб у підрозділі, що займається питаннями антикорупційної діяльності, залежить, насамперед, від кількості працівників держоргану.
НАЗК повідомило, як розраховується чисельність уповноважених з питань запобігання корупції в органах влади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції розкрило, як розраховується мінімальна чисельність уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції в органах влади. Інформацію оприлюднили у прес-службі НАЗК.

«Уповноважені підрозділи (особи) з питань запобігання та виявлення корупції повинні створюватися чи визначатися в усіх органах влади: як центральних (разом з їхніми територіальними підрозділами), так і місцевих. Кількість осіб у підрозділі, що займається питаннями антикорупційної діяльності, залежить, насамперед, від кількості працівників держоргану:

  • якщо в штаті органу - менше 100 осіб, то уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції має визначатися з працівників органу. Наприклад, це може бути спеціаліст із внутрішнього аудиту, працівник юридичної або кадрової служби;
  • якщо в штаті органу - від 100 до 200 осіб, то призначається одна уповноважена особа, а його посада вводиться як окрема структурна одиниця;
  • якщо в штаті органу - від 200 до 300 осіб, утворюється уповноважений підрозділ з двома працівниками.
  • на кожні наступні 100 працівників держоргану, призначають одну уповноважену особу;
  • якщо в штаті органу - 800 працівників і більше, утворюється уповноважений підрозділ у складі не менше як 5 працівників.

Якщо до сфери управління держоргану входять підприємства, установи чи організації, тоді до підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції слід призначити одну уповноважену особу на кожні 15 таких підприємств, установ та організацій.

За необхідності керівник держоргану може збільшити кількість працівників уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції, однак їх загальна не може перевищувати 15 осіб», — повідомили у НАЗК.

Ознайомитися з роз’ясненнями НАЗК про мінімальну штатну чисельність уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції в державних органах можна тут.

Дізнатися про обов’язкові вимоги до мінімальної чисельності з питань запобігання та виявлення корупції в органах влади можна тут.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що у НАЗК роз’яснили новий порядок розгляду декларацій високопосадовців

Також НАЗК нагадувало, яка відповідальність передбачена за недостовірну декларацію. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України