Кожен правоохоронець, який застосовував тортури, має отримати найсуворіше покарання, — ДБР

18:46, 30 июня 2020
Перший заступник Директора ДБР Олександр Бабіков розповів про стан розслідування факту катування у Кагарлицькому відділенні поліції.
Кожен правоохоронець, який застосовував тортури, має отримати найсуворіше покарання, — ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2020 році вже 9 осіб постало перед судом за звинуваченням у скоєнні тортур. Низка кримінальних проваджень розслідується слідчими Державного бюро розслідуваннь і зараз. Про це розповів перший заступник Директора ДБР Олександр Бабіков в ефірі програми «Офіційна розмова» на телеканалі «Дім».

«Практично за кожним фактом, коли ми дізнаємося, що до громадянина застосовуються незаконні методи дізнання, ми намагаємося максимально швидко відпрацювати увесь комплекс необхідних слідчих дій, зібрати первинні докази. Наша позиція і позиція Генеральної прокуратури полягає в тому, що кожна особа, вина якої буде доведена в скоєнні тортур, має постати перед судом і отримати максимальне покарання за скоєний злочин», - зазначив Бабіков.

Крім того, перший заступник Директора ДБР розповів про стан розслідування факту катування у Кагарлицькому відділенні поліції. Як повідомив Олександр Бабіков, наразі слідчими ДБР допитано більше 50 свідків, призначено комплекс експертиз. У ході розслідування було встановлено низку інших епізодів, вчинених цією ж групою осіб.

«Я думаю, що протягом найближчих місяців ми зможемо сформулювати достатню доказову базу для того, щоб передати справу для розгляду суду», - резюмував Бабіков.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у  Кагарлику на Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні жінки. За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року один із оперуповноважених у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Додамо, що суд залишив поліцейських під вартою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області