Кабмін змінив порядок проведення конкурсу на посади держслужбовців

08:15, 9 июля 2020
Прийняття змін дозволить кандидатам скористатися результатами тестування, не враховуючи строк, на який було призупинено процедуру проведения конкурсів на посади державної служби.
Кабмін змінив порядок проведення конкурсу на посади держслужбовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 8 червня, Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Про це повідомляє Реформа державного управління на своїй сторінці в Facebook.

За словами міністра Олега Немчінова, за чинним Порядком кандидати на посади державної служби мають право протягом шести місяців використовувати результати тестування. Але у зв’язку із зупинення дії положень Закону «Про державну службу» в частині проведення конкурсів на посади державної служби суттєво скоротився період, протягом якого учасники конкурсу можуть скористатися такими результатами.

Зазначається, що прийняття змін дозволить кандидатам скористатися результатами тестування, не враховуючи строк, на який було призупинено процедуру проведения конкурсів на посади державної служби. Це, в свою чергу, забезпечить рівний доступ громадян до державної служби та зменшить навантаження на Центр оцінювання та державні органи.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» аналізувала законопроект щодо створення кандидатського резерву для державної служби. 

Додамо, 17 червня на засіданні Верховної Ради прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву».

А ще Комітет Ради розглянув питання щодо удосконалення проходження держслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва