За серпень в Україні зафіксували 12 випадків порушень свободи слова

13:42, 8 сентября 2020
З початку року ІМІ зафіксував загалом 137 порушень свободи слова, 75 випадків перешкоджання, 14 випадків побиття та 13 випадків погроз.
За серпень в Україні зафіксували 12 випадків порушень свободи слова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Експерти інституту масової інформації за серпень зафіксували 12 випадків порушень свободи слова в Україні. З них дев'ять стосувалися фізичної агресії проти журналістів. Про це йдеться на офіційному сайті ІМІ.

«Найбільше порушень зафіксовано в категорії “перешкоджання законній журналістській діяльності” – шість. Серед випадків перешкоджання – недопуски журналістів до органів місцевого самоврядування, видворення з території комунального підприємства, неакредитація в Запоріжжі низки ЗМІ на висвітлення візиту Володимира Зеленського до регіону», — йдеться в повідомленні.

Крім того, два випадки пошкодження майна журналістів, зокрема автомобілів, зафіксовано в Броварах Київської області (підпал авто проекту “Схеми”) та в Черкасах (облили невідомою речовиною авто журналістові видання “Про все” Олександрові Носенку).

Також зафіксовано два випадки обмеження доступу до публічної інформації та по одному випадку погроз і стеження.

Водночас у звіті нагадали, що журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач повідомив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховувального пристрою. Стеження за собою помітила журналістка "Текстів" Любов Величко. Обидва журналісти пов’язують це зі своєю розслідувальною діяльністю.

«Порушення зафіксовано в семи регіонах країни. Лідирує за кількістю порушень Київ (чотири), далі йдуть Запорізька та Одеська області (по два випадки), і по одному випадку зафіксовано на Львівщині, Рівненщині, Херсонщині та Черкащині», — зазначено в повідомленні

Цього місяця утиску своїх прав більше зазнали журналісти (вісім), ніж журналістки (п’ять).

Загалом, з початку року ІМІ зафіксував загалом 137 порушень свободи слова, 75 випадків перешкоджання, 14 випадків побиття та 13 випадків погроз.

 «Судово-юридична газета» розповідала, що підготували автори закону про медіа для онлайн-ЗМІ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України