Автофіксація допомогла знизити кількість ДТП у 3 рази

16:40, 8 сентября 2020
645 тисяч штрафів за порушення ПДР на суму понад 100 млн грн вже оплачено.
Автофіксація допомогла знизити кількість ДТП у 3 рази
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У місцях, де встановлено перші 50 камер авто фото- та відеофіксації порушень ПДР, кількість ДТП знизилась у 3 рази. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє прес-служба Нацполіції.

 «Після запуску перших 50 камер, а вони зараз працюють на території Києва та Київської області, нам вдалося досягнути вражаючого результату для безпеки на дорогах. Всі камери встановлювались на найбільш небезпечних та аварійних ділянках траси», — наголосив він.

Заступник міністра зазначив, що на окремих ділянках кількість ДТП зменшилась з 37 до 13, а на деяких ділянках доріг аварії припинились взагалі.

«Ми порахували, що за 5 років у місцях встановлення камер вдасться уникнути близько 500 аварій», — підкреслив заступник міністра

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що за весь час роботи автоматичної системи, поліція винесла 833 тисячі 849 постанов за наслідками порушень ПДР, з них більше 645 тисяч на суму понад 100 млн грн вже оплачено.

«Хочу наголосити, що 77% — це добровільна сплата штрафів. Ми сміливо можемо говорити про високий рівень відповідальності водіїв — порушників. Нагадую, що при оплаті штрафу за перші 10 банківських днів з моменту винесення, то можна оплатити лише половину», — підкреслив Олексій Білошицький.

Він наголосивв, що близько 25 тисяч матеріалів передано до виконавчої служби з метою примусового стягнення штрафу.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, як водії намагаються оскаржити дані приладів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде