Декларування недостовірної інформації: екс-посадовець Держрибагентства постане перед судом

20:05, 10 сентября 2020
Посадовець не зазначив відомості про наявні у нього фінансові зобов’язання як поручителя за кредитним договором на загальну суму, що перевищує 1,8 млн гривень.
Декларування недостовірної інформації: екс-посадовець Держрибагентства постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишнього першого заступника голови Державного агентства рибного господарства України у поданні суб’єктом декларування недостовірних відомостей до декларації особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це повідомляє прес-служба САП.

Як вже повідомлялось, за версією слідства, у деклараціях за 2016 - 2017 роки та частину 2018 року посадовець не зазначив відомості про наявні у нього фінансові зобов’язання як поручителя за кредитним договором на загальну суму, що перевищує 1,8 млн гривень.

На сьогодні обвинувальний акт за ст. 366-1 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Разом з цим, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що ВС визнав незаконну передачу в користування земельної ділянки вартістю понад 12 млн грн у Харкові.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України