«Тиша» на Донбасі продовжиться попри провокації прибічників війни всередині України: ОП

20:55, 12 сентября 2020
В Офісі Президента анонсували нову зустріч радників у нормандському форматі.
«Тиша» на Донбасі продовжиться попри провокації прибічників війни всередині України: ОП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що після декількох раундів перемовин на рівні радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату готуватиметься зустріч на найвищому рівні. Про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ в Одеській області, передає Офіс Президента.

«Продовжуються зустрічі в Нормандському форматі. Якщо зустрічаються радники – і я вже знаю результат – значить, буде плануватися зустріч лідерів Нормандського формату», – сказав Зеленський.

За словами Президента, делегації країн «Нормандської четвірки» на перемовинах у п’ятницю, 11 вересня, не поставили крапку в багатьох питаннях. Тому буде ще одна зустріч на рівні радників лідерів України, Росії, Німеччини та Франції.

Зі свого боку керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак акцентував увагу на тому, що українська делегація повернулася з перемовин з головним результатом – була здобута беззаперечна підтримка режиму припинення вогню з боку всіх учасників Нормандського формату.

«Тиша буде продовжуватися, незважаючи на спроби її зірвати. А такі спроби були, і ми це визнаємо. На жаль, припинення вогню не влаштовує не тільки наших ворогів ззовні, а й всередині країни не всім потрібен мир», – додав Єрмак.

Він нагадав, що рішення про припинення вогню було ухвалене в межах Мінського процесу, а зараз це рішення одержало підтримку від представників країн «Нормандської четвірки».

Єрмак зазначив, що вже з понеділка команди радників почнуть працювати над підготовкою наступної зустрічі, яка має відбутися впродовж декількох тижнів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про деталі зустрічі «нормандської четвірки» 11 вересня. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва