Штучний інтелект скоро може замінити міністра юстиції: Малюська розповів про «Касандру»

19:49, 12 сентября 2020
Денис Малюська  розповів про ПО «Касандра», яка автоматизує процес опису особистості злочинців і оцінює ймовірність повторного порушення ними законів.
Штучний інтелект скоро може замінити міністра юстиції: Малюська розповів про «Касандру»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України почало активно використовувати програмне забезпечення з елементами штучного інтелекту «Кассандра», яке має автоматизувати процес опису особистості злочинців і оцінювати ймовірність повторного порушення ними законів. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Покарання за злочин встановлює суд, але для того, щоб йому допомогти в цьому існує документ під назвою «Досудова доповідь», яку готують співробітники Мін'юсту. У цьому документі описується особистість обвинувачуваного, а також оцінка ймовірності здійснення ним нових злочинів. Відповідно «Кассандра» цей процес автоматизує», — розповів глава відомства.

Як він пояснив, шляхом постановки відповідей на питання в рамках ПО співробітник пробації на виході отримує оцінку ймовірності скоєння нового злочину від 0 до 97. Така оцінка здійснюється алгоритмом, який кожне питання оцінює тим чи інших балом, і потім їх підсумовує.

За словами міністра, по суті, це базовий, простий, але, тим не менш, штучний інтелект. При цьому «Кассандра» не стоятиме на місці. Досить скоро вона навчиться самостійно обчислювати, скільки балів давати за відповіді на ті чи інші питання, обіцяє міністр.

«А вже через кілька років у нас уже буде великий масив даних, за результатами машинного навчання яких «Кассандра» навчиться аналізувати не тільки відповіді на прості запитання, а й всі інші дані, які у нас є на злочинця. Якщо так піде і далі, дуже скоро «Кассандра» зможе стати міністром юстиції», — заявив Малюська.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді