Фонд соцстраху повністю зупинення виплат лікарняних і декретних

17:17, 14 сентября 2020
Заборгованість по виплатах наразі становить понад 500 млн грн.
Фонд соцстраху повністю зупинення виплат лікарняних і декретних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фонд соціального страхування України офіційно повідомляє, що внаслідок незаконної реєстраційної дії приватного нотаріуса із Дніпропетровської області у державному реєстрі юридичних осіб щодо керівника виконавчої дирекції, заблоковано виконання Фондом своїх обов'язків перед застрахованими особами та потерпілими на виробництві. Про це пише Ligazakon.

Фонд вважає, що вчинена приватним нотаріусом реєстраційна дія проведена з грубим порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань" та Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, а отже підлягає скасуванню.

Такі дії призвели до заборгованості з виплати матеріального забезпечення, страхових виплат та витрат на медичну і соціальну допомогу, яка станом на сьогоднішній день склала понад 500 млн гривень, з яких: допомога по тимчасовій непрацездатності на суму понад 450 млн грн; одноразова допомога та страхові виплати членам сімей медичних працівників закладів охорони здоров'я, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19 — 1,80 млн грн; щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей — 10,22 млн грн; страхові витрати на медичну та соціальну допомогу — 5,16 млн грн тощо.

З метою врегулювання ситуації виконавча дирекція Фонду відповідно до чинного законодавства здійснює заходи щодо скасування неправомірної дії приватного нотаріуса.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВС висловився щодо обчислення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України